sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Homo Heidelbergensis

Homo Heidelbergensis

Homo Heidelbergensikset ilmestyivät Eurooppaan n. puoli miljoonaa vuotta sitten. He asuivat maapallolla ennen jääkautta, joten ajat olivat kuumia. Heidelbergensikset kuitenkin sopeutuivat kuumuuteen hyvin sillä he olivat pitkiä ja hoikkia, sekä heillä oli tumma iho, joka suojasi heitä auringon kuumuudelta. Heidelbergensien aivotilavuus oli noin 93% meidän aivotilavuudesta, joten älykkyys oli jo lähes sama. Heillä oli esimerkiksi suuremmat aivot kuin Homo Erectus-lajilla.
    Heidelbergensikset keksivät tulenteon taidon. Se on auttanut paljon seuraavia esi-isiämme sillä ilman sitä ei jääkaudella olisi selvitty. Heillä oli myös jo kyky ajatella tulevaa--> heillä oli mielikuvitusta ja ennakointikykyä, joiden avulla he esimerkiksi saattoivat piilottaa vettä maan alle säilöön, jos vaikka myöhemmin he tavitsisivat vettä.
    Tällä lajilla oli kuitenkin puute meihin verrattuna. He jättivät kuolleet kuolinpaikalleen, eivätkä haudanneet heitä. Toki heillä oli lähimmäisenrakkautta ja he välittivät toisistaan, mutta he eivät pitäneet samanlaista kunnioituksellista seremoniaa kuolleille samalla lailla kuin me. Jos perheenjäsen kuoli, hän vain kuoli eivätkä he sen jälkeen jääneet asiaa sen enempää miettimään.
Heidelbergensis-ihmisiä

Lähteet: Wikipedia
             Koulun evoluutiovideo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti