sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Homo Ergaster eli Afrikanihminen

Homo Ergasterit elivät noin 1,5 miljoonaa vuotta sitten. Ne kulkivat jo lähes kokonaan kahdella jalalla. Ergastereille oli myös kehittynyt ihorauhasia, jotka mahdollistivat hikoilun. Kun ergasterin ei enää tarvinnut jäähdyttää kehoaan läähättämällä, se pystyi ääntelehtimään ja säätelemään hengitystään.
Ergasterit tekivät teknologisen läpimurron keksiessään kivikirveen. Siitä oli niille hyötyä ja sen keksiminen vaati valtavia aivoja, joilla uskotaankin olevan suuri merkitys niiden selviytymisessä. Suurten aivojen avulla ergasterit alkoivat ymmärtää maailmaa ja se oli askel maailman hallitsemiseen. Vaikka ergasterien aivot olivat kehittyneet, toisten lajitovereiden ymmärtäminen oli se kaikista vaikein asia. Ilman perhe- ja ystävyyssuhteita laumat eivät olisi pysyneet niin hyvin yhdessä. Ergastereilla oli siis erilaisia tunteita.
Ergasterit eivät asuneet tietyllä alueella tai paikalla, sillä niiden oli liikuttava ruuan perässä. Tämän takia niiden "kotipaikka" vaihtui usein. Jossakin vaiheessa ergasterit alkoivat levittäytymään muualle maailmaan ja se kesti tuhansia vuosia.

Homo ergastereita
kuvan lähdeosoite


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti